Behandling

Jeg tilbyder følgende behandlingsmetoder

Traditionel kinesisk akupunktur

Vestlig medicinsk triggerpunkts-akupunktur

Fødselsmodnende akupunktur

Gua sha

Rebozo

Cupping

Øre-akupunktur

NADA

Akupunktur

Akupunktur er en flere tusinde år gammel lægevidenskab, hvor behandling med nåle hjælper til at genoprette og skabe balance i kroppen. Tynde akupunkturnåle placeres i udvalgte punkter på kroppen, som påvirker og frigiver stoffer, væsker og energier. Dette er med til at sætte gang i kroppens egen helbredelsesproces, skabe balance og dermed afhjælpe eventuelle tilstande, problematikker og sygdomme i kroppen.

Akupunktur er en holistisk behandlingsform, hvor både det fysiske og emotionelle inddrages, da de i traditionel kinesisk medicin er uadskillelige og påvirker hinanden konstant. Når der opstår blokeringer i vores meridianbaner, hvor energien flyder, kan energien stagnerer, og både det fysiske og psykiske kan påvirkes. Dette kan på sigt give fx smerter, søvnproblemer, fordøjelsesgener, hovedpine, depression og stress. Kroppen vil altid selv søge mod selvhelbredelse, men kan have stor gavn af at få hjælp med fx akupunktur.

Fødselsmodnende akupunktur

Hvis du ønsker at nedsætte risikoen for medicinsk igangsættelse af din fødsel, samt skabe forudsætning for en naturlig og ukompliceret fødsel, kan en fødselsmodnende behandling være med til at modne livmoderen. Derudover kan det være gavnligt gennem en behandling at skabe mere balance og ro i kroppen inden fødslen.

Oplever du gener under graviditeten, eller foretrækker du bare helst at være hjemme, når fødslen nærmer sig, tilbyder jeg behandling hjemme hos dig selv i dine trygge omgivelser. Det samme gør sig gældende efter fødslen. Jeg medtager alt i behandlingen på vejen mod at få kroppen roligt tilbage i balance igen. Kroppen kan have brug for hjælp i denne proces, da den selvsagt har arbejdet hårdt, og stadig gør.

Graviditets- og efterfødselsrelaterede problemer, jeg behandler, kan fx være:

  • Træthed
  • Kvalme
  • Hovedpine og svimmelhed
  • Humørsvingninger
  • Fordøjelsesproblemer
  • Bækkensmerter
  • Væskeophobninger
  • Nattesved
  • Amning: nedsat modermælksproduktion, hævelse/knuder/ømhed i brystet mm.

Gua Sha

Gua Sha er en massagemetode, som stammer fra kinesisk medicin, hvor der med en sten eller lignende redskab masseres på huden, for at stimulere bindevævet og skabe øget gennemstrømning af bl.a. blod. Ofte skrabes langs meridianer eller akupunkturpunkter på kroppen, som er i direkte kommunikation med organerne i din krop.

Fordelene ved Gua Sha er bl.a. forbedring af blodcirkulation, stimulering af lymfesystemet som renser kroppen for affalds- og giftstoffer, opløsning af blokeringer samt forbedring af immunsystemet.

Gua Sha er derudover populært og virksomt til at forebygge rynker, urenheder, hævelser og cellulitis (appelsinhud), og kan give en fast og mere levende hud med mere glød.

Der vil under en Gua Sha behandling forekomme et hæmatom i underhuden, og rødme vil opstå, hvilket er helt normalt. Rødmen kan variere i farve og forsvinder igen.

Rebozo

Rebozo teknikken, som er opfundet af mayaindianerne, bruges til at give den gravide afspænding og massage, eller til at hjælpe baby i maven med at placere sig mest hensigtsmæssigt. Derudover kan det også bruges som smertelindring eller til at stimulere veer med.

De fleste gravide finder stort behag ved rebozo, da man ofte kan være spændt og øm.

Du kommer til at ligger eller sidde i forskellige behagelige stillinger, med et rebozo klæde omkring dig. Klædet rystes eller trækkes, så kroppen bevæges, rystes og/eller strækkes.

Cupping

Ved cupping anvendes sugekopper, som skaber et vakuum, der virker ligesom dybdegående massage. Bindevævet over muskulaturen løsnes med det formål, at øge blodgennemstrømningen og fremme blodtilførslen til musklerne, og dermed frigive stagneret energi og affaldsstoffer. Hermed fremskyndes den naturlige heling og udrensning.

Du kan efter behandlingen opleve, at cupperne har givet mærker på huden. Det er ganske ufarligt og forsvinder igen.